miercuri, 31 martie 2010

Iubirea..


"Iubind, ne-ncredinţăm că suntem" - L. Blaga


"Nu poţi cunoaşte adevărata dragoste decât depăşind-o" - M. Eliade


"Poate că pentru lume eşti o singură persoană, dar pentru o anumită persoană eşti întreaga lume..." - G. G. Marquez




"Dragostea este bucuria de a face altora bucurie" - Ioan Gură de Aur


"Ca să fii fericit, trebuie să înveţi arta de a înflori printre spini"


"Dragostea construieşte poduri acolo unde nu există" - R. H. Delaney





"Dragostea este spaţiul şi timpul măsurate cu inima." - M. Proust



"PENTRU MAG, PĂMÂNTUL N-ARE MARGINI, NICI CERURILE PRAG..."



Cu multumire si apreciere pentru Alessia, de pe IUBESC, DECI EXIST... restul e tacere.

joi, 18 martie 2010

Mesajele subtile ale organismului

Potrivit medicinei chineze, faţa reflectă sănătatea întregului corp. Conform spuselor lui Maoshing Ni, doctor în medicină chineză şi o autoritate în câmpul tratamentelor anti-îmbătrânire, există 5 zone ale feţei care dau indicii privitoare la cele mai importante organe. Fiecare parte din faţă corespunde unui element diferit şi unor organe anume:

1. Fruntea este asociată cu inima şi intestinul subţire şi ţine de elementul foc. Petele roşiatice sau vasele de sânge ieşite în evidenţă pot indica o problemă cardică. Decolorarea segmentului de piele din zona frunţii poate fi o manifestare a tristeţii provocare de o pierdere, o despărţire.Zona dintre sprâncene indică turbulenţe la nivelul emoţiilor. O colorare a frunţii într-o uşoară nuanţă albăstruie-verzuie poate fi asociată cu o problemă cardică acutizată.

2. Nasul corespunde elementului pământ şi este conectat cu stomacul, splina şi pancreasul. O neregulă a unui segment dintre acestea poate fi semnalată prin pustulele de la nivelul nasului. Grăsimile, ciocolata, mirodeniile iuţi se arată chiar în mijlocul feţei; la fel şi stresul.

3. Bărbia se leagă de apă şi arată felul cum funcţionează rinichii şi sistemul hormonal.
Petele, decolorările şi urmele întunecate din jurul gurii sau de pe bărbie ar putea indica probleme ale rinichilor sau vezicii urinare. Acneea persistentă de pe bărbie poate fi asociată cu un dezechilibru hormonal. Zona de deasupra buzelor este strâns legată de organele de reproducere, atât la bărbat, cât şi la femeie.

4. Obrazul drept corespunde elementului metal, plămânilor şi intestinului gros. Eczemele, decolorările, petele roşiatice avertizează în legătură cu o posibilă răceală. Bolile pulmonare lasă aproape întotdeauna urme pe obrazul drept.

5. Obrazul stâng aparţine elementului lemn şi ficatului. Roşeaţa pe obrazul stâng, mai ales spre nas, pot indica o inflamaţie sau o abundenţă de toxine la nivelul ficatului. Urmele galbene de sub ochiul stâng pot atenţiona în legătura cu colesterolul şi trigliceridele. Semnele de pe obrazul stâng pot fi o reflectare clară a unor probleme emoţionale, a furiei sau depresiei.


Sursă:Tvr
preluat de pe: http://x-bubles-x.blogspot.com/

luni, 15 martie 2010

Din intelepciunea noastra si a altora

citate from any-non-important-person:


Ca sa poti fi vanata, trebuie sa te duci in padure.


Si daca ar fi adevarat?


Cine priveste in exterior, viseaza. Cine priveste in interiorul sau, se trezeste.


Atunci cand vezi ceva, ca cineva ar trebui sa faca ceva, sa stii de fiecare data ca este vorba doar despre TINE!


E doar o etapa. O sa-ti treaca.


...

luni, 1 martie 2010

Cine sunt eu?

Căutătorul este acela care se află în căutare de sine însuşi.

Renunţă la toate întrebările, cu o singură excepţie: "Cine sunt eu?" La urma urmei, singurul fapt de care eşti sigur este că tu eşti. "Eu sunt" este cert. "Eu sunt aceasta"' nu este. Luptă-te să descoperi ceea ce eşti tu în realitate.

Ca să cunoşti ceea ce eşti, trebuie ca mai întâi să investighezi şi să cunoşti ceea ce nu eşti. Descoperă tot ceea ce nu eşti - corp, sentimente, gânduri, timp, spaţiu, aceasta sau aceea - nimic, concret ori abstract, din ceea ce percepi nu poţi fi tu. Chiar actul perceperii arată că tu nu eşti ceea ce percepi.

Cu cât înţelegi mai clar că la nivelul minţii poţi fi descris numai în termeni negativi, cu atât mai repede vei ajunge la sfârşitul căutării tale şi vei realiza că tu eşti fiinţa fără de limită.

Sri Nisargadatta Maharaj