joi, 18 martie 2010

Mesajele subtile ale organismului

Potrivit medicinei chineze, faţa reflectă sănătatea întregului corp. Conform spuselor lui Maoshing Ni, doctor în medicină chineză şi o autoritate în câmpul tratamentelor anti-îmbătrânire, există 5 zone ale feţei care dau indicii privitoare la cele mai importante organe. Fiecare parte din faţă corespunde unui element diferit şi unor organe anume:

1. Fruntea este asociată cu inima şi intestinul subţire şi ţine de elementul foc. Petele roşiatice sau vasele de sânge ieşite în evidenţă pot indica o problemă cardică. Decolorarea segmentului de piele din zona frunţii poate fi o manifestare a tristeţii provocare de o pierdere, o despărţire.Zona dintre sprâncene indică turbulenţe la nivelul emoţiilor. O colorare a frunţii într-o uşoară nuanţă albăstruie-verzuie poate fi asociată cu o problemă cardică acutizată.

2. Nasul corespunde elementului pământ şi este conectat cu stomacul, splina şi pancreasul. O neregulă a unui segment dintre acestea poate fi semnalată prin pustulele de la nivelul nasului. Grăsimile, ciocolata, mirodeniile iuţi se arată chiar în mijlocul feţei; la fel şi stresul.

3. Bărbia se leagă de apă şi arată felul cum funcţionează rinichii şi sistemul hormonal.
Petele, decolorările şi urmele întunecate din jurul gurii sau de pe bărbie ar putea indica probleme ale rinichilor sau vezicii urinare. Acneea persistentă de pe bărbie poate fi asociată cu un dezechilibru hormonal. Zona de deasupra buzelor este strâns legată de organele de reproducere, atât la bărbat, cât şi la femeie.

4. Obrazul drept corespunde elementului metal, plămânilor şi intestinului gros. Eczemele, decolorările, petele roşiatice avertizează în legătură cu o posibilă răceală. Bolile pulmonare lasă aproape întotdeauna urme pe obrazul drept.

5. Obrazul stâng aparţine elementului lemn şi ficatului. Roşeaţa pe obrazul stâng, mai ales spre nas, pot indica o inflamaţie sau o abundenţă de toxine la nivelul ficatului. Urmele galbene de sub ochiul stâng pot atenţiona în legătura cu colesterolul şi trigliceridele. Semnele de pe obrazul stâng pot fi o reflectare clară a unor probleme emoţionale, a furiei sau depresiei.


Sursă:Tvr
preluat de pe: http://x-bubles-x.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu